Zoek
Zomerfruitcrumble
4
170 min-
Coop recepten
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g (diepvries)zomerfruit
4 el port
4 el granaatappelsap
1 kaneelstokje
6 el bruine suiker
120 g bloem
85 g Markant boter, in blokjes
60 g bruine suiker
45 g kristalsuiker
1 vanillestokje
zout
koekkruiden (naar smaak)
4 aardewerken schaaltjes van 10 cm doorsnee
Bereiding
1
Doe het fruit in een kom en voeg de port, de granaatappelsap, het kaneelstokje en de 6 eetlepels bruine suiker toe.
2
Laat het fruit zeker 2 uur marineren.
3
Haal het kaneelstokje eruit en doe het fruit in een vergiet.
4
Vang het sap op en serveer dat bij het dessert in een likeurglaasje.
5
Vul de schaaltjes met het fruit, zodra het voldoende is uitgelekt.
6
Roer de boter, de bloem, de bruine suiker, de kristalsuiker, het vanillestokje, wat zout en de koekkruiden door elkaar.
7
Verdeel dit over 4 schaaltjes.
8
Zorg dat de barbecue ongeveer 190 graden Celsius is.
9
Zet de schaaltjes voor 30 minuten naast de hete kolen op de barbecue met het deksel erop.1
0
Zet de luchttoevoerschuifjes open.
Zomerfruitcrumble is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker