Spaanse churros

2
35 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de olie om in te frituren alvast warm worden.
  • 2 De temperatuur mot 180 graden Celsius zijn.
  • 3 Breng in een pan het water aan e kook en roer de boter en het zout erdoor.
  • 4 Voeg, zodra het water kookt, in één keer de bloem toe.
  • 5 Blijf roeren totdat het deeg loskomt van de pan.
  • 6 Haal nu de pan van het vuur en roer de eieren door het deeg.
  • 7 Giet het deeg over in een spuitzak met een grote spuitmond.
  • 8 De churros (deegslierten) moeten 2 tot 3 centimeter dik zijn.
  • 9 Knijp nu het deeg in sliertjes van 10 centimeter boven de frituurpan uit de spuitzak en bak ze in 5 minuten bruin en gaar.1
  • 0 Bak er niet teveel tegelijk om te voorkomen dat ze tegen elkaar aan komen te liggen en niet egaal bruin worden.1
  • 1 Haal de gare churros eruit en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.1
  • 2 Rol ze voordat ze volledig droog zijn dor een mengsel van suiker en kaneelpoeder of bestrooi ze met poedersuiker.

Spaanse churros is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Spaanse churros met kaneel
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Churros met chocoladedip
30 min-
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept