Brood bakken op gloeiende kolen

4
180 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de gietijzeren pan op het rooster en leg hier 3 gloeiende briketten onder.
  • 2 Terwijl de kolen gloeien en de pan opwarmt, meng je het broodmeel met het zout in een kom.
  • 3 Los de gist op in 150 ml lauw water en roer daar de plantaardige olie door.
  • 4 Schenk het mengsel bij het broodmeel en roer met de houten lepel door het geheel.
  • 5 Kneed het vervolgens met de handen tot een stevig deeg.
  • 6 Als het mengsel te nat blijft, kun je wat extra meel toevoegen.
  • 7 Haal het deeg uit de kom en kneed het nogmaals op een met bloem bestoven aanrecht.
  • 8 Maak een bal van het deeg.
  • 9 Haal de kolen onder de gietijzeren pan vandaan en stop de deegbal in de voorverwarmde en met olie ingesmeerde pan. 1
  • 0 Laat het deeg minstens een uur rijzen. 1
  • 1 Het deeg is klaar wanneer het 2 keer in volume is toegenomen. 1
  • 2 Zorg ervoor dat de overige briketten ondertussen gloeien. 1
  • 3 Leg dan 7 gloeiende kolen onder de pan en leg er 20 op het deksel van de pan. 1
  • 4 Laat dit 20 minuten staan en kijk voorzichtig of het brood gaar en bruin is.1
  • 5 Is dit niet het geval, laat het dan nog een paar minuten staan. 1
  • 6 Haal het brood voorzichtig uit de pan en klop zachtjes met de houten lepel op de korst. Klinkt het hol? Dan is het brood klaar.

Brood bakken op gloeiende kolen is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Chinesekoolsoep met kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte tofu met naan en muhammara
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Taart met gehakt en Chinese kool
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Banaan met chocolade en rum
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept