Zeemeerminnenijs

8
270 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de taartvorm 20 minuten leeg in de vriezer.
  • 2 Doe de honing en de eidooiers in een beslagkom en klop ze schuimig.
  • 3 Het mengsel valt een beetje bleek uit.
  • 4 Boen de schil van één van de sinaasappels goed schoon en rasp deze.
  • 5 Voeg de sinaasappelrasp bij het honing/ei-mengsel.
  • 6 Pers de andere sinaasappel uit en breng het met de grootste hoeveelheid suiker aan de kook.
  • 7 Zet daarna het vuur uit en laat het sap afkoelen.
  • 8 Zeef het sinaasappelsap en meng de sinaasappelsiroop erdoor.
  • 9 Voeg het daarna toe aan het honing/ei-mengsel.1
  • 0 Klop de slagroom stevig en schep dit door het honing/ei-mengsel.1
  • 1 Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.1
  • 2 Giet het vervolgens in de taartvorm en zet de vorm voor minstens 2 uur in de vriezer.1
  • 3 Stort de parfait daarna op een plat bord.1
  • 4 Maak de Kleine Zeemeermin door een afbeelding twee keer uit te printen.1
  • 5 Stop één printje in een plastic mapje en vet dat in met een klein beetje boter.1
  • 6 Knip de andere afbeelding in 3 stukken: de staart, het haar en het bovenlichaam.1
  • 7 Rol de verschillende kleuren marsepein uit en leg de uitgeknipte stukken op de juiste kleur.1
  • 8 Snijd met een scherp mes de afbeeldingen uit het marsepein.1
  • 9 Leg daarna de 3 delen van de Kleine Zeemeermin aan elkaar op het plastic mapje op de oorspronkelijke afbeelding.2
  • 0 Druk de losse delen lichtjes aan en leg de gehele afbeelding van marsepein in één keer op de parfait.2
  • 1 Teken met een eetbare stift een gezichtje.2
  • 2 Maak op dezelfde manier de vissen op de rand van de parfait.2
  • 3 Versier het bord met manna plofrijst.

Zeemeerminnenijs is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker