Zoek
Aardbeientaartjes met witte chocoladeroom
4
45 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gram bloem, gezeefd
2 eetlepels suiker
125 gram boter, koud en in blokjes
3-4 eetlepels ijskoud water
250 gram witte chocolade
300 ml slagroom (Melkan)
300 gram aardbeien, schoongemaakt
poedersuiker
blaadjes munt voor garnering
plasticfolie
4 taart- of quiche-vormpjes 12 cm, ingevet
bakknikkers of peulvruchten voor blind bakken
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180C
2
Doe de bloem, suiker en boter in een keukenmachine en draai tot een korrelig mengsel
3
Giet het water er in een straaltje bij en laat nog even draaien
4
Maak een bol van het deeg
5
Wikkel deze in plasticfolie en leg deze circa 2 uur in de koelkast (kan ook een dag van tevoren)
6
Rol het deeg uit tot 4 ronde lapjes van circa 15 cm
7
Bekleed de vormpjes ermee
8
Verdeel de steunvulling voor het blind bakken over het deeg en bak de deegbodems in 12-15 minuten gaar
9
Verwijder de steunvulling, laat het deeg iets afkoelen en wip de deegbodems uit de vormpjes1
0
Smelt de chocolade al roerend au bain-marie1
1
Giet de room erbij en roer tot een glad mengsel1
2
Laat het mengsel iets afkoelen tot net vloeibaar1
3
Vul de deegbakjes ermee tot iets onder de rand en laat de chocoladeroom nog iets opstijven1
4
Verdeel de aardbeien erover1
5
Strooi er een vleugje poedersuiker over en garneer eventueel met een blaadje munt
Aardbeientaartjes met witte chocoladeroom is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
De levensgevaarlijke spin
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaartjes
185 min
Bekijk recept
Aardbeientaartjes met mascarpone
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaartjes
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Op-en-top Hollandse aardbeientaartjes
40 min-
Nagerecht
Bekijk recept