Zoek
Aardbeientaart
6
60 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
1 ei
500 gram aardbeien
250 gram mascarpone
1 eetlepel sinaasappellikeur
1 eetlepel sinaasappelsap
3 eetlepels rode vruchtenjam
blindbakvulling
(gedroogde peulvruchten of bakknikkers)
Springvorm ø 24 cm
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien
2
Vet de springvorm in en bekleed deze met het deeg
3
Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar
4
Prik het deeg hier en daar in met een vork
5
Leg er bakpapier of aluminiumfolie op en de blindbakvulling (deze is na het bakken niet meer te eten maar wel weer voor blindbakken te gebruiken).
6
Bak het deeg maximaal 10 minuten of tot het goudbruin is
7
Verwijder intussen de kroontjes van de aardbeien
8
Roer de mascarpone zacht met sinaasappellikeur en sinaasappelsap
9
Bestrijk de iets afgekoelde taartbodem met het mascarponemengsel1
0
Verdeel de aardbeien erover en bestrijk deze met lauwwarme jam
Aardbeientaart is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Aardbeientaart met Thaïse basilicum
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaart
85 min
Bekijk recept
Frisse aardbeientaart met frambozen en bessen
60 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Open aardbeientaart
25 min
Gebak
Bekijk recept
Aardbeientaart met Thaïse basilicum
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaart
85 min
Bekijk recept
Frisse aardbeientaart met frambozen en bessen
60 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Open aardbeientaart
25 min
Gebak
Bekijk recept