Sjalottentaart met geitenkaas

4
55 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de boter met de honing en laat hier de sjalotten met het deksel op de pan circa 30 minuten smoren en karameliseren
  • 2 Voeg de sherry en balsamico toe en laat op hoog vuur inkoken tot de sjalotten stroperig en donker zijn
  • 3 Verwarm ondertussen de oven op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap iets groter dan de taartvorm
  • 4 Leg het deeg in de ingevette taartvorm en laat de randen overhangen
  • 5 Verdeel de sjalotten en tijm over het deeg en verkruimel de kaas erover
  • 6 Vouw de randen van het deeg naar binnen
  • 7 Bak de taart in het midden van de oven in circa 20 minuten mooi bruin en krokant
  • 8 Laat iets afkoelen en snijd dan in punten. Serveer warm of lauw

Sjalottentaart met geitenkaas is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige Abrikozen-Sjalottentaart
30-60 min -
Bekijk recept
Piitige Abrikozen-sjalottentaart
30-60 min -
Bekijk recept
Hartige Sjalottentaart
30-60 min -
Bekijk recept