Zoek
Chinese kool met gehaktballetjes
4
30 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Grote Chinese kool, in brede repen
1 liter kokende kippen- of vleesbouillon van 2 tabletten
300 gram half-om-half gehakt
50 gram cashewnoten, grof gehakt
1-2 theelepel sambal
1 ei, losgeklopt
zout
versgemalen peper
2-3 eetlepels paneermeel
3 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
300 gram witte rijst
1-2 eetlepel ketjap manis
Bereiding
1
Blancheer de koolrepen heel kort in de kokende bouillon en spoel ze dan onder koud water af. Bewaar de bouillon.
2
Kneed ondertussen het gehakt met de noten, sambal, ei, wat zout en peper en indien nodig wat paneermeel door.
3
Rol er kleine balletjes van.
4
Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin.
5
Voeg de rijst toe en roer even om.
6
Giet er zoveel bouillon bij dat de rijst ruim onderstaat en roer even door.
7
Laat de rijst op lage stand in circa 10 minuten met deksel op de pan gaar koken en daarna uitstomen.
8
Verwarm de rest van de olie in een wok en bak de balletjes rondom bruin.
9
Neem ze uit de pan en roerbak de kool in het overgebleven bakvet circa 2 minuten. 1
0
Schep de balletjes door de kool en breng op smaak met wat ketjap. 1
1
Serveer direct met de rijst.
Chinese kool met gehaktballetjes is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept