Zoek
Boerenomelet van Marie-Cecile Schouw
1
5 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
zonnebloemolie of boter om in te bakken
2 el spekjes
1 sjalot (fijngesneden)
1 teen knoflook (fijngesneden)
4 champignons (in stukjes)
1 dunne prei (fijngesneden)
2 eieren
Peper en zout
1 takje verse peterselie (fijngesneden)
Bereiding
1
Verwarm de olie of de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes uit.
2
Voeg sjalot, knoflook, champignons en prei toe en bak alles in 3 minuten aan.
3
Laat het even pruttelen totdat alles gaar is geworden.
4
Kluts de eieren kort en doe er een snufje zout en peper bij.
5
Zet het vuur onder de koekenpan weer hoog en doe het geklutste ei in een korte, snelle beweging in de pan.
6
Wals de pan heen en weer om het ei bij elkaar te houden.
7
Als het ei enigszins begint te binden, stop je met walsen en begin je met het schudden van de pan. Dit doe je door korte schudbewegingen te maken.
8
Hiermee €˜schud€™ je de omelet los van de bodem en zorg je dat de omelet steeds compacter wordt.
9
Uiteindelijk moet je omelet niet plat en rond, maar hoog en smal worden. 1
0
Mocht het schudden en walsen niet lukken, vouw dan na 15 seconden de twee buitenkanten naar binnen. 1
1
Die zijn dan gestold, waardoor je ze goed onder het midden van de omelet kan vouwen.1
2
Blijf de omelet wel bewegen, want hij mag niet langer dan 5 seconden stil in de pan liggen.1
3
Na 30 seconden is je omelet klaar.1
4
Laat de omelet op een bord glijden en strooi er een beetje peterselie over.
Boerenomelet van Marie-Cecile Schouw is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Slimme boterhammen
Lunchgerecht
Bekijk recept
Snoeptreintje
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenomelet met gebakken krieltjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Overblijf omelet
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse boerenomelet
15 min-
Bekijk recept
Franse boerenomelet
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept