Boerenomelet van Marie-Cecile Schouw

1
5 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie of de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes uit.
  • 2 Voeg sjalot, knoflook, champignons en prei toe en bak alles in 3 minuten aan.
  • 3 Laat het even pruttelen totdat alles gaar is geworden.
  • 4 Kluts de eieren kort en doe er een snufje zout en peper bij.
  • 5 Zet het vuur onder de koekenpan weer hoog en doe het geklutste ei in een korte, snelle beweging in de pan.
  • 6 Wals de pan heen en weer om het ei bij elkaar te houden.
  • 7 Als het ei enigszins begint te binden, stop je met walsen en begin je met het schudden van de pan. Dit doe je door korte schudbewegingen te maken.
  • 8 Hiermee €˜schud€™ je de omelet los van de bodem en zorg je dat de omelet steeds compacter wordt.
  • 9 Uiteindelijk moet je omelet niet plat en rond, maar hoog en smal worden. 1
  • 0 Mocht het schudden en walsen niet lukken, vouw dan na 15 seconden de twee buitenkanten naar binnen. 1
  • 1 Die zijn dan gestold, waardoor je ze goed onder het midden van de omelet kan vouwen.1
  • 2 Blijf de omelet wel bewegen, want hij mag niet langer dan 5 seconden stil in de pan liggen.1
  • 3 Na 30 seconden is je omelet klaar.1
  • 4 Laat de omelet op een bord glijden en strooi er een beetje peterselie over.

Boerenomelet van Marie-Cecile Schouw is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Slimme boterhammen
Lunchgerecht
Bekijk recept
Snoeptreintje
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Boerenomelet met gebakken krieltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Overblijf omelet
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse boerenomelet
15 min-
Bekijk recept
Franse boerenomelet
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept