Klassieke hazelnoot-schuimtaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • 2 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de hazelnoten daarover.
  • 3 Rooster de hazelnoten ongeveer 8 tot 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • 4 Laat de noten afkoelen en hak ze fijn in de keukenmachine.
  • 5 Verlaag de oventemperatuur naar 135 graden Celsius.
  • 6 Doe de eiwitten met het zou tin een vetvrije kom en klop dit op.
  • 7 Voeg als het mengsel schuimig begint te worden, eetlepel voor eetlepel, de fijne suiker toe.
  • 8 Klop de eiwitten door tot een stijf glanzend eiwitschuim.
  • 9 Spatel vervolgens voorzichtig de poedersuiker, gemalen hazelnoten en maizena door het eiwitschuim.1
  • 0 Maak van het schuim, op een met bakpapier beklede bakplaat, twee cirkels van ongeveer 20 centimeter doorsnede.1
  • 1 Bak het schuim een uur, zet de oven uit en laat het een hele nacht in de oven afkoelen.1
  • 2 Doe voor de banketbakkersroom 200 gram melk met het merg uit het vanillestokje in een pan en breng dit aan de kook.1
  • 3 Doe in een kom de overige 50 gram melk met de eidooier, suiker en maizena en roer dit tot een glad papje.1
  • 4 Voeg hiervan, als de melk kookt, de helft bij het suikermengsel en roer dit goed door.1
  • 5 Giet alles terug in de pan en laat het onder voortdurend roeren aan de kook komen.1
  • 6 Laat de banketbakkersroom 2 minuten doorkoken en blijf roeren.1
  • 7 Giet de banketbakkersroom in een schaal en dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Laat de room afkoelen.1
  • 8 Meng de hete espresso met de bruine basterdsuiker en de oplosespresso en roer tot alles is opgelost.1
  • 9 Klop de boter met de poedersuiker luchtig op.2
  • 0 Voeg hier de banketbakkersroom aan toe en klop het geheel door. 2
  • 1 Als de botercrème gaat schiften, is het mengsel te koud.2
  • 2 Zet de schaal dan even in wat warm water of zet een warme föhn op de schaal.2
  • 3 Voeg tenslotte het koffiemengsel toe aan de crème en mix dit erdoor. De mokka-botercrème is nu klaar.2
  • 4 Besmeer een plak schuim met mokka-botercrème en plaats daar de andere schuimplak op.2
  • 5 Smeer de taart aan de boven- en zijkant af met de resterende botercrème.2
  • 6 Maak een rand van gehakte hazelnoten door met je hand de gehakte hazelnoten tegen de taart aan te drukken.2
  • 7 Klop de slagroom met de suiker op. Decoreer hiermee de bovenkant van de taart.2
  • 8 Maak het af met de achtergehouden hele hazelnoten en geraspte chocolade of mokkaboontjes.2
  • 9 Laat de schuimtaart minstens een halve dag rusten in de koelkast zodat de schuimlagen goed smeuïg worden.

Klassieke hazelnoot-schuimtaart is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Pavlova met rood fruit
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met citrusvruchten
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met limoen
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met frambozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept