Zoek
Klassieke hazelnoot-schuimtaart
8
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor het schuim: 4 eiwitten
200 gr fijne suiker
1 kwart tl zout
100 gr poedersuiker
125 gr hazelnoten
5 gr maizena
Voor de vulling: 1 half vanillestokje
250 ml melk
25 gr maizena
50 gr suiker
1 eidooier
150 gr boter op kamertemperatuur
30 gr poedersuiker
30 ml hete espresso
20 gr bruine basterdsuiker
2 tl oplosespresso
eventueel een scheutje crème de cacao
Voor de decoratie: 325 gr slagroom
40 gr suiker
150 gr hazelnoten, geroosterd of grof gehakt
geraspte chocolade of mokkaboontjes
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de hazelnoten daarover.
3
Rooster de hazelnoten ongeveer 8 tot 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
4
Laat de noten afkoelen en hak ze fijn in de keukenmachine.
5
Verlaag de oventemperatuur naar 135 graden Celsius.
6
Doe de eiwitten met het zou tin een vetvrije kom en klop dit op.
7
Voeg als het mengsel schuimig begint te worden, eetlepel voor eetlepel, de fijne suiker toe.
8
Klop de eiwitten door tot een stijf glanzend eiwitschuim.
9
Spatel vervolgens voorzichtig de poedersuiker, gemalen hazelnoten en maizena door het eiwitschuim.1
0
Maak van het schuim, op een met bakpapier beklede bakplaat, twee cirkels van ongeveer 20 centimeter doorsnede.1
1
Bak het schuim een uur, zet de oven uit en laat het een hele nacht in de oven afkoelen.1
2
Doe voor de banketbakkersroom 200 gram melk met het merg uit het vanillestokje in een pan en breng dit aan de kook.1
3
Doe in een kom de overige 50 gram melk met de eidooier, suiker en maizena en roer dit tot een glad papje.1
4
Voeg hiervan, als de melk kookt, de helft bij het suikermengsel en roer dit goed door.1
5
Giet alles terug in de pan en laat het onder voortdurend roeren aan de kook komen.1
6
Laat de banketbakkersroom 2 minuten doorkoken en blijf roeren.1
7
Giet de banketbakkersroom in een schaal en dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Laat de room afkoelen.1
8
Meng de hete espresso met de bruine basterdsuiker en de oplosespresso en roer tot alles is opgelost.1
9
Klop de boter met de poedersuiker luchtig op.2
0
Voeg hier de banketbakkersroom aan toe en klop het geheel door. 2
1
Als de botercrème gaat schiften, is het mengsel te koud.2
2
Zet de schaal dan even in wat warm water of zet een warme föhn op de schaal.2
3
Voeg tenslotte het koffiemengsel toe aan de crème en mix dit erdoor. De mokka-botercrème is nu klaar.2
4
Besmeer een plak schuim met mokka-botercrème en plaats daar de andere schuimplak op.2
5
Smeer de taart aan de boven- en zijkant af met de resterende botercrème.2
6
Maak een rand van gehakte hazelnoten door met je hand de gehakte hazelnoten tegen de taart aan te drukken.2
7
Klop de slagroom met de suiker op. Decoreer hiermee de bovenkant van de taart.2
8
Maak het af met de achtergehouden hele hazelnoten en geraspte chocolade of mokkaboontjes.2
9
Laat de schuimtaart minstens een halve dag rusten in de koelkast zodat de schuimlagen goed smeuïg worden.
Klassieke hazelnoot-schuimtaart is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Pavlova met rood fruit
20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met citrusvruchten
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met limoen
1u10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met frambozen
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min
Bijgerecht
Bekijk recept