Zoek
Huzarensalade
8
180 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr Duurzaam Varkensvlees procureur (te bestellen bij de Coop-slagerij)
1 kg stevige aardappelen
1 ui, in fijne blokjes gesneden
200 gr zoetzure augurken, in ۬blokjes
1 zure appel, in kleine blokjes
3 el zonnebloemolie
2 of 3 el witte wijnazijn
1 kropsla
1 klein potje mayonaise
3 hardgekookte eieren
1 doosje cherrytomaten
5 zoetzure augurken
4 el zilveruitjes
Bereiding
1
Snijd het vlees in blokjes.
2
Zet het op met 500 ml water en zout.
3
Laat het vlees afgedekt op een laag pitje ongeveer twee uur trekken.
4
Haal het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snijd het in nog kleinere blokjes.
5
Bewaar de bouillon.
6
Boen de aardappelen schoon en kook۬ze in de schil gaar.
7
Giet ze af, pel de nog warme aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
8
Doe de blokjes in een kom en schenk er 5 eetlepels bouillon, de olie en de azijn over.
9
Schep alles luchtig om. 1
0
Voeg het kleingesneden vlees, de ui, de augurk en de appel toe en meng alles goed door elkaar. 1
1
Breng de salade op smaak met azijn, zout en versgemalen peper. 1
2
Zet de salade een half uurtje weg, zodat de smaken goed kunnen mengen.1
3
Schik de gewassen sla op een schaal en verdeel de huzarensalade erover.1
4
Snijd۬ de tomaten en eieren in partjes en maak de salade op met de tomatenpartjes, eieren, augurken en zilveruitjes.
Huzarensalade is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Huzarensalade
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Huzarensalade met beenham
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Huzarensalade
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Huzarensalade met bietjes en haring
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Huzarensalade
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Huzarensalade met beenham
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Huzarensalade
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Huzarensalade met bietjes en haring
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept