Het beste van Utrecht: Spakenburgs hart

1
160 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Snijd de boter in blokjes en vermeng met de suiker.
  • 2 Zeef de bloemsoorten en doe ze in een kom.
  • 3 Maak een kuiltje in de bloem en doe het zout, het water, de boter en de suiker erin. Kneed met de hand of met een deegmachine of een mixer met deeghaken tot een glad en soepel deeg.
  • 4 Leg een schone theedoek over de schaal en laat het deeg minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • 6 Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een deegroller in de gewenste vorm. Zorg ervoor dat de deeglap 8 mm dik is. Leg de deegplak op een vel bakpapier op een bakblik.
  • 7 Bak de koek 15 minuten in de oven.

Het beste van Utrecht: Spakenburgs hart is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cocktail met hardgekookte kwarteleieren
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept