Aspergesalade met bieslookdressing

4
35 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant
  • 2 Kook ze in water waaraan zout en boter is toegevoegd in 12-15 minuten beetgaar
  • 3 Giet ze af (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukken van 3-4 cm
  • 4 Roer de honing door de mosterd
  • 5 Meng de eidooier, een snufje zout, de witte-wijnazijn en citroensap erdoor
  • 6 Meng de olie er druppelsgewijs door
  • 7 Klop goed zodat alle olie gelijkmatig opgenomen wordt
  • 8 Meng er maximaal 2 eetlepels aspergekookvocht door
  • 9 Spatel daarna de crème fraiche door de dressing1
  • 0 Schep de dressing luchtig door de aspergestukjes1
  • 1 Voeg 1 eetlepel gehakte bieslook toe1
  • 2 Was de sla en verdeel deze over de borden1
  • 3 Schep de aspergesalade op de sla1
  • 4 Bestrooi het gerecht met de rest van de bieslook en garneer met partjes citroen

Aspergesalade met bieslookdressing is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelsalade met Hollandse garnalen
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in cranberrysaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken haring met frisknapperige sla
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Curry-kalkoenspiezen met frites en salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aziatische aspergesalade
30 min-
Bekijk recept
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met serranoham en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met St. Jakobsschelpen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept