1 Snijd de filets in blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter.۬Doe de blokjes samen met een halve gesnipperde ui, de knoflook, de bouillon, wat zout en peper, het water en de boter in een pan. Breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
2 Haal na een half uur de kipblokjes uit het vocht en laat ze afkoelen. Pluk de blokjes uit elkaar met je handen en meng er 2 fijngesnipperde uien door.
3 Breng het vocht in de pan opnieuw aan de kook en voeg al roerend bloem toe tot er een deeg ontstaat. Haal het deeg uit de pan en kneed het zacht tot een compacte deegbal.۬Rol het deeg met een deegroller tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik.۬Steek rondjes uit het deeg met een koeksteker. De rondjes moeten groot genoeg zijn om in je handpalm te leggen.
4 Vul elk rondje met een schepje roomkaas en kip.۬Vouw de rondjes dicht en maak er een bal van met een puntje erop. Dit is de traditionele vorm van de coxinha.
5 Klop de eieren los en paneer elke coxinha door ze eerst door het losgeklopte ei te halen en daarna door het paneermeel.
6 Frituur de coxinha€™s ongeveer 6 minuten in olie van 180 graden Celsius. De coxinha€™s zijn klaar als ze goudbruin zijn.
Braziliaanse Coxinha is een recept van Coop recepten