Zoek
Appelkwarktaart
6
70 min-
Coop recepten
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram zachtzure appels (bijv. Goudreinette)
3 eetlepels citroensap
100 gram boter (Melkan)
150 gram suiker
3 eieren
250 gram kwark (Melkan)
150 gram cakemeel
boter om in te vetten
50 gram geschaafde amandelen
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder
springvorm ø 24 cm
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes
2
Besprenkel ze met de helft van het citroensap
3
Roer of mix de boter en de suiker tot een luchtige massa
4
Klop de eieren er één voor één door
5
Meng de rest van het citroensap door de kwark
6
Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker
7
Spatel het cakemeel er luchtig door
8
Vet de bakvorm licht in
9
Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad1
0
Verdeel de appelpartjes over het beslag1
1
Strooi de geschaafde amandelen erover1
2
Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel1
3
Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar
Appelkwarktaart is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Appel-kwarktaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Appel-kwarktaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept