Appelkwarktaart

6
70 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes
  • 2 Besprenkel ze met de helft van het citroensap
  • 3 Roer of mix de boter en de suiker tot een luchtige massa
  • 4 Klop de eieren er één voor één door
  • 5 Meng de rest van het citroensap door de kwark
  • 6 Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker
  • 7 Spatel het cakemeel er luchtig door
  • 8 Vet de bakvorm licht in
  • 9 Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad1
  • 0 Verdeel de appelpartjes over het beslag1
  • 1 Strooi de geschaafde amandelen erover1
  • 2 Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel1
  • 3 Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar

Appelkwarktaart is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-kwarktaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Appel-kwarktaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept