De prijswinnende appeltaart van Ortrud Brandes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de oven op 200°C en bekleed een bakblik met bakpapier
  • 2 Snijd de blaadjes van 3 takjes verse roze- marijn fijn
  • 3 Voeg rietsuiker en kaneel toe en meng dit door elkaar
  • 4 Wegzetten in een afgesloten bakje
  • 5 Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen
  • 6 Kerf met een mesje een ruitvorm aan de buitenkant van de appel
  • 7 Voeg de appels toe aan het suiker/kaneelmengsel
  • 8 Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot het goed gemengd is en niet meer plakkerig
  • 9 Vorm er een bal van en laat deze minimaal 1 uur rusten in plasticfolie in de koelkast.€¨Na 1 uur haalt u het deeg uit de koel-€¨kast en rolt u het uit op een met bloem bestrooide tafel. Bekleed de vorm met tweederde van het deeg. Het deeg mag iets over de rand hangen1
  • 0 Strooi over de deeglap een dun laagje havermout1
  • 1 Schep de appels nog eens goed om zodat ze goed bedekt zijn met suiker en verdeel dan€¨ de appelkwartjes met de bolle kant naar boven over het deeg1
  • 2 Vouw de overhangende deegstukken voorzichtig naar binnen1
  • 3 Snijd van het achtergehouden deeg repen waarmee u de helft van de appels bedekt in een ruitpatroon1
  • 4 Bestrooi de andere helft van de appeltaart gul met pompoenpitten1
  • 5 Plaats de taart in de hete oven, iets onder het midden Bak de taart in een oven van 200°C in 50 minuten gaar. Haal de taart uit de oven en laat 10 minu- ten afkoelen1
  • 6 Verwarm ondertussen in €¨een pannetje de sinaasappeljam met 1 el heet water. De jam wordt iets vloeibaar. Verdeel deze vervolgens over de taart met een kwastje1
  • 7 Pas als de taart volledig is afgekoeld, kunt u hem uit zijn vorm halen

De prijswinnende appeltaart van Ortrud Brandes is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker


Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept