Zoek
Aardbeientaart met citroenkwark en munt
8
50 min-
Coop recepten
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
boter, om in te vetten
6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
100 gram pure chocolade, in stukjes
1 citroen
450 gram Franse magere kwark (Melkan)
750 gram aardbeien, kroontjes verwijderd
versgemalen (zwarte) peper
poedersuiker
blaadjes munt voor garnering
taartvorm of quichevorm Ø 26 cm
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C
2
Vet de vorm licht in en bekleed deze met het deeg. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar aan
3
Prik de deegbodem in met een vork
4
Leg het bakpapier op het deeg en verdeel de steunvulling erover
5
Bak de deegbodem circa 15 minuten in het midden van de oven
6
Verwijder steunvulling en bakpapier en zet de bodem nog 10 minuten terug in de oven tot hij lichtbruin is
7
Laat de taartbodem daarna op een rooster afkoelen
8
Smelt de chocolade in de magnetron 2-3 minuten op 800 Watt, of au bain-marie
9
Bestrijk de afgekoelde taartbodem met de gesmolten chocolade en laat dit hard worden1
0
Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht1
1
Schep rasp en sap door de kwark en verdeel dit mengsel over de chocolade van de taartbodem1
2
Schik de aardbeien erop, maal er een beetje peper over en bestuif de rand van de taart met poedersuiker1
3
Garneer met blaadjes munt
Aardbeientaart met citroenkwark en munt is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeientaart met Thaïse basilicum
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaart
85 min
Bekijk recept
Frisse aardbeientaart met frambozen en bessen
60 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Open aardbeientaart
25 min
Gebak
Bekijk recept