Zoek
Yoghurt-tiramisu met stroopwafels
1
30 min-
Coop recepten
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 pakjes stroopwafels
5 eetlepels amandellikeur
75 gram boter
9 blaadjes witte gelatine (18 g)
50 ml sterke koffie
5 dl vanilleyoghurt (Melkan)
250 ml slagroom (Melkan), stijfgeklopt
1 theelepel cacaopoeder
1 theelepel kaneelpoeder
springvorm ø 22-24 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Bereiding
1
Verkruimel 1 pakje stroopwafels in een keukenmachine
2
Smelt de boter en meng deze met 2 eetlepels likeur door de koekkruimels
3
Verdeel het kruimelmengsel over de springvormbodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel
4
Halveer de rest van de stroopwafels en zet deze iets overlappend naast elkaar langs de rand van de vorm, met de snijkant op de koekbodem
5
Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes
6
Week de gelatine 5 minuten in koud water
7
Verwarm de koffie zonder te koken met de rest van de likeur
8
Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme koffie
9
Meng het gelatinemengsel door de yoghurt en spatel de slagroom erdoor1
0
Schenk de helft van dit mengsel op de koek-bodem in de springvorm1
1
Verdeel daarover de stroopwafelstukjes en daarover de rest van het yoghurtmengsel1
2
Laat het nagerecht minimaal 3 uur in de koelkast opstijven1
3
Verwijder de rand van de vorm1
4
Meng de cacao en kaneelpoeder en bestuif de tiramisu met dit mengsel
Yoghurt-tiramisu met stroopwafels is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept
Stroopwafelparfait
18 min
Nagerecht
Bekijk recept
Homemade stroopwafels
Bekijk recept
Stroopwafeltaart
35 min
Gebak
Bekijk recept
Kip in yoghurt met mangochutney
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept