Chocoladetaart met bitterkoekjes

8
20 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de binnenkant van een springvorm van 24 cm dun in met boter
  • 2 Bekleed de bodem met bakpapier
  • 3 Breek de chocola in stukken
  • 4 Verkruimel de bitterkoekjes
  • 5 Smelt de chocola au bain marie
  • 6 Roer de boter die op kamertemperatuur dient te zijn met de suiker tot een luchtig mengsel
  • 7 Roer met een garde of mixer één voor één de eieren door dit mengsel
  • 8 Voeg de koekkruimels en beetje bij beetje de gesmolten chocola toe
  • 9 Giet deze massa in de springvorm en bak de taart in circa 40-50 minuten gaar1
  • 0 Steek na 40 minuten een houten satépen in de taart om te controleren of hij gaar is. Als de pen er schoon uitkomt, is de taart gaar1
  • 1 Snijd de chocoladetaart los van de wand van de vorm en laat hem 15 minuten rusten1
  • 2 Verwijder dan de vorm en bestrooi de taart met cacaopoeder of poedersuiker1
  • 3 Serveer er eventueel lobbig geklopte mascarpone of slagroom bij

Chocoladetaart met bitterkoekjes is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Soestaartjes met framboos
15 min-
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruityoghurt met bitterkoekjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept