Zoek
Chocoladetaart met bitterkoekjes
8
20 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
10 gram boter voor insmeren van de springvorm
125 gram boter
185 gram chocolade (puur of melk, van goede kwaliteit)
100 gram bitterkoekjes (Markant)
150 gram fijne tafelsuiker
4 grote eieren
cacaopoeder of poedersuiker
mascarpone of slagroom
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de binnenkant van een springvorm van 24 cm dun in met boter
2
Bekleed de bodem met bakpapier
3
Breek de chocola in stukken
4
Verkruimel de bitterkoekjes
5
Smelt de chocola au bain marie
6
Roer de boter die op kamertemperatuur dient te zijn met de suiker tot een luchtig mengsel
7
Roer met een garde of mixer één voor één de eieren door dit mengsel
8
Voeg de koekkruimels en beetje bij beetje de gesmolten chocola toe
9
Giet deze massa in de springvorm en bak de taart in circa 40-50 minuten gaar1
0
Steek na 40 minuten een houten satépen in de taart om te controleren of hij gaar is. Als de pen er schoon uitkomt, is de taart gaar1
1
Snijd de chocoladetaart los van de wand van de vorm en laat hem 15 minuten rusten1
2
Verwijder dan de vorm en bestrooi de taart met cacaopoeder of poedersuiker1
3
Serveer er eventueel lobbig geklopte mascarpone of slagroom bij
Chocoladetaart met bitterkoekjes is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Soestaartjes met framboos
15 min-
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Fruityoghurt met bitterkoekjes
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept