Gegrilde asperges en gepocheerd ei 

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Is het geen plaatje, dit gerecht? Bourgondisch genieten ten top! Asperges gaan heel goed samen met ei en in dit recept pocheren we het eitje en serveren we het met asperges, parmezaan, toast en muntblaadjes. Hier lees je meer over het perfect pocheren van een eitje.  1. Breng een pan water met wat zout aan de kook, draai het vuur laag en laat het water zachtjes koken. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en rooster hierin het brood. Leg elke snede brood op een bord en bedruppel met olijfolie. Gril de asperges een paar minuten per kant, bestrooi ze met het paprikapoeder en verdeel ze over de sneden geroosterd brood.

2. Pocheer ondertussen de eieren 3 minuten in het zachtjes kokende water. Neem ze eruit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken en leg ze op de asperges. Rasp de parmezaan erover en bestrooi het geheel met de muntblaadjes. Per portie 278 kcal, 11,7 g vet (2,6 g verzadigd), 15,8 g eiwit, 25,1 g koolhydraten, 2,9 g suikers

Gegrilde asperges en gepocheerd ei  is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept