Zoek
Franse uiensoep
6
Jamie magazine
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 el olijfolie
6 grote uien, in dunne ringen
3 tenen knoflook, geperst
snuf chilivlokken
blaadjes van wat takjes tijm
scheutje witte wijn
1,5 l runder- of groentebouillon
100 g blauwe kaas
geroosterd brood of grote croutons, voor
Bereiding
Wil jij een klassieke soep maken? Dan is deze uiensoep uit de Franse keuken perfect! Wil je het helemaal afmaken, rooster dan een broodje met kaas. En serveer op de soep, eetsmakelijk! Verhit de olie in een diepe koekenpan op hoog vuur. Voeg de uienringen toe en roer ze niet €“ laat ze eerst iets aankoeken en karamelliseren. Bak ze zo€™n 10 min., tot ze echt gekaramelliseerd zijn (maar niet verbrand). Draai het vuur iets lager, voeg de knoflook, chilivlokken en tijm toe en bak ze 1 min. mee. Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg een flinke snuf zout toe plus een scheut van de bouillon, roer en leg dan een stuk vochtig bakpapier en het deksel op de pan. Laat de uienringen 30 min. zacht koken; roer af en toe. Voeg de rest van de bouillon toe als de uiringen zacht, zoet en diep goudkleurig zijn. Breng de soep aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de soep, verkruimel de blauwe kaas erover, voeg de croutons toe en serveer. 366 dagen lang lekker koken? Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!
Franse uiensoep is een recept van
Jamie magazine
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept