Glaasjes met zalmmousse

20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
  • 2 Breng de bouillon met de tomatenpuree aan de kook en bind met wat maïszetmeel. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de bouillon. Breng op smaak met cayennepeper, citroensap en Noilly Prat. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 3 Mix in de keukenrobot de gestoomde zalm met 100 g van de gerookte zalm. Mix er de lauwe bouillon door.
  • 4 Klop de room half op. Klop het eiwit tot sneeuw. Spatel de room en daarna het eiwit door het mengsel. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  • 5 Schep of spuit de zalmmousse in glaasjes. Garneer met reepjes gerookte zalm, zalmeitjes, dille en een blaadje witloof.
  • 6 Week gelatineblaadjes altijd van tevoren een paar minuten in koud water

Glaasjes met zalmmousse is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept