1 Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
2 Breng de bouillon met de tomatenpuree aan de kook en bind met wat maïszetmeel. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de bouillon. Breng op smaak met cayennepeper, citroensap en Noilly Prat. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
3 Mix in de keukenrobot de gestoomde zalm met 100 g van de gerookte zalm. Mix er de lauwe bouillon door.
4 Klop de room half op. Klop het eiwit tot sneeuw. Spatel de room en daarna het eiwit door het mengsel. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
5 Schep of spuit de zalmmousse in glaasjes. Garneer met reepjes gerookte zalm, zalmeitjes, dille en een blaadje witloof.
6 Week gelatineblaadjes altijd van tevoren een paar minuten in koud water
Glaasjes met zalmmousse is een recept van Libelle Lekker