Zoek
Amandeltaart
4
45 min
Libelle Lekker
Gebak
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
160 g roomboter
2 eieren
200 g tarwebloem
250 g suiker
0.5 dl halfvolle melk
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Kluts de eieren, smelt 60 g boter zonder te bruinen en voeg samen met de bloem, 0,3 dl melk en 150 g suiker bij de eieren.
3
Plaats een bakvorm met enkele klontjes boter in de oven. Neem na 5 minuten uit de oven en verdeel de boter met draaibewegingen over de vorm.
4
Doe het deeg in de vorm en laat 10 minuten bakken in de oven.
5
Doe de rest van de melk, de boter en de suiker samen met de amandelen in een steelpan en verwarm tot de suiker gesmolten is.
6
Neem de taart uit de oven en overgiet met de saus.
7
Laat nog een kwartier verder bakken en laat de taart buiten de oven afkoelen.
Amandeltaart is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Amandeltaart
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Appel-amandeltaart
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Amandeltaart
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Appel-amandeltaart
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept