Amandeltaart

4
45 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Kluts de eieren, smelt 60 g boter zonder te bruinen en voeg samen met de bloem, 0,3 dl melk en 150 g suiker bij de eieren.
  • 3 Plaats een bakvorm met enkele klontjes boter in de oven. Neem na 5 minuten uit de oven en verdeel de boter met draaibewegingen over de vorm.
  • 4 Doe het deeg in de vorm en laat 10 minuten bakken in de oven.
  • 5 Doe de rest van de melk, de boter en de suiker samen met de amandelen in een steelpan en verwarm tot de suiker gesmolten is.
  • 6 Neem de taart uit de oven en overgiet met de saus.
  • 7 Laat nog een kwartier verder bakken en laat de taart buiten de oven afkoelen.

Amandeltaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Appel-amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Appel-amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept