Pizza met olijven en ham

4
105 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het pizzadeeg. Zeef de twee soorten bloem in een kom. Strooi langs de rand wat zout. Maak in het midden een kuiltje en doe er 0,5 el suiker, gist, olijfolie en 400 ml lauw water in. Meng van binnen naar buiten. Kneed nog 10 minuten door. Vorm een bal, leg die in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek 30 minuten rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • 2 Maak intussen de tomatensaus. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en ontpit de tomaten. Pel en kneus de knoflook. Leg ze samen op een bakplaat. Besprenkel met de balsamicoazijn en 2 el olijfolie. Bestrooi met 0,5 el suiker, peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.

Pizza met olijven en ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept