Tarte tatin van geroosterde rode biet

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bietjes in schijven van 1,5 cm dikte. Hussel door de olijfolie en kruid met peper en zout. Elk schijfje moet bedekt zijn met een laagje olie. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 minuten in de oven en laat even afkoelen.
  • 2 Warm de honing op zodat hij vloeibaar wordt en meng met de rodewijnazijn en een snuifje zout. Giet in de taartvorm en zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is met een laagje stroop. Bestrooi met tijm en rozemarijn.
  • 3 Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Schik de schijfjes geroosterde biet op de stroop. Laat ze overlappen zodat je nergens nog de bodem van de taartvorm ziet. Leg er de uiringen op en verkruimel er de helft van de geitenkaas over.
  • 4 Leg hierover het bladerdeeg. Duw de randen in de taartvorm en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is. Laat de taart even afkoelen. Draai ze dan voorzichtig om op een schotel.
  • 5 Spoel de sla en radijzen. Snij de radijzen in plakjes. Hussel de sla en radijzen door elkaar. Meng voor de vinaigrette de olie, honing en azijn. Breng op smaak met peper en zout. Druppel over de sla en verdeel de sla over kommetjes.

Tarte tatin van geroosterde rode biet is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept