Carpaccio van sint-jakobsvruchten en pompelmoes

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij met een scherp mes de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes. Leg ze op borden en houd fris in de koelkast.
  • 2 Verwijder de schil van de pompelmoes en snijd het vruchtvlees van de pompelmoes (a vif) tussen de vliezen door. Doe dit boven een kommetje, want zo vang je het sap op. Snij elk partje nog eens door. Meng de olijfolie met het opgevangen pompelmoes- en limoensap. Lepel de vinaigrette over de carpaccio en laat 1 uurtje afgedekt met plasticfolie marineren in de koelkast.
  • 3 Meng de mierikswortelcrème met de zure room en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Haal net voor gebruik de bordjes uit de koelkast. Verdeel er fijne reepjes pompelmoes en de appelkappertjes over. Werk af met toefjes mierikswortelsaus, grof zeezout, peper, roze peperbolletjes en enkele fijne blaadjes shiso.

Carpaccio van sint-jakobsvruchten en pompelmoes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met pompelmoesboter
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garden of Eden
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept