Moelleux met mandarijncoulis

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Scheid van 1 ei het eiwit van het eigeel.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Voor de coulis: Breng het mandarijnsap met het stukje gember en de suiker aan de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Verwijder dan de gember. Los het maïszetmeel op in water en bind er de coulis mee. Laat afkoelen.
  • 4 Voor de moelleux: Klop de eieren met de dooier en de suiker tot een wit schuimig mengsel (minimaal 5 minuten met de mixer!). Smelt de boter samen met de chocolade au bain-marie. Roer er voorzichtig het eimengsel door. Zeef er de bloem bij en spatel die zachtjes door het mengsel. Bestrijk een siloconen vorm voor 6 muffins met boter en bestuif met bloem. Giet er het mengsel in. Bak ±8 minuten in de oven op 180°C. 
  • 5 Haal de moelleux uit de oven en wacht twee minuten, dan is het ontvormen kinderspel. Serveer meteen, met de mandarijncoulis.

Moelleux met mandarijncoulis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Snack
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept