Zoek
Spinaziesoep met ei en broodfrietjes
4
20 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g jonge spinazie
1 ui (gesnipperd)
2 aardappelen (in blokjes)
250 ml natuuryoghurt
3 eieren (hardgekookt, grof gehakt)
1 l kippenbouillon
boter
1 tl nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
1
Snipper de ui fijn.
2
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
3
Kook de eieren hard, spoel ze onmiddellijk onder koud water, pel ze en hak ze grof.
4
Stoof de ui en de aardappel in wat boter of olie.
5
Doe er de jonge spinazie bij en roerbak even verder.
6
Blus met kippenbouillon, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje koken.
7
Mix de soep.
8
Voeg de natuuryoghurt en nootmuskaat toe, laat niet meer koken. Proef de soep en kruid eventueel wat bij met peper en zout.
9
Serveer de soep met wat ei en broodfrietjes. 1
0
Snij de korsten van 4 sneetjes toastbrood. Snij het brood in lange staafjes. Bak ze krokant in wat boter in een pan met antiaanbaklaag.
Spinaziesoep met ei en broodfrietjes is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Spinaziesoep met tortelloni
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse spinaziesoep met kokosmelk
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-spinaziesoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept