Courgettepannenkoekjes

6
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de courgette.
  • 2 Hak de augurk.
  • 3 Pers het knoflookteentje.
  • 4 Hak de bladpeterselie fijn.
  • 5 Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
  • 6 Verhit 2 el olie in een pan en fruit de groenten 5 minuten op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om. Voeg er de zeste van een halve onbehandelde citroen en 1 tl komijnzaadjes aan toe. Breng nog op smaak met peper en zout . Laat afkoelen.
  • 7 Meng in een kom 4 eieren met 150 g volle yoghurt en 60 g bloem. Laat 15 minuten rusten. Hak 20 g peterselieblaadjes en 1 takje munt fijn. Roer samen met de groenten door het eimengsel.
  • 8 Verhit wat olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van telkens 2 el beslag kleine pannenkoekjes ( baktijd telkens 3 minuten ). Laat vervolgens de pannekoekjes uitlekken op keukenpapier. Lekker warm of koud.
  • 9 Je kan de pannenkoekjes serveren met yoghurtdip: Meng 250 g volle yoghurt met de gehakte augurkjen, 1 el dille en de geperste knoflook. Breng op smaak wat peper en zout . Voeg er nog een koffielepel azijn en 2 koffielepeltjes olijfolie bij en roer goed om.

Courgettepannenkoekjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettepannenkoekjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettepannenkoekjes met kruiden
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Eendenborst met rode pompelmoes en peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Courgettepannenkoekjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettepannenkoekjes met kruiden
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Eendenborst met rode pompelmoes en peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept