Worst met appelmoes en puree (WAP)

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet af. Schil de appelen en snij in kwartjes. Stoof ze aan in een beetje boter.
  • 2 Voeg een bodempje water en wat citroensap toe. Strooi er  een zakje vanillesuiker en nog 2 el suiker over. Laat onder deksel op een zacht vuur tot moes koken (10 à 12 minuten), roer regelmatig om.
  • 3 Maak een smeuïge puree van de gekookte aardappelen, breng op smaak met boter, melk, peper en zout en nootmuskaat.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 5 Draai de worsten in de helft op, zo krijg je kleinere worstjes en snij het velletje door.
  • 6 Bak de braadworsten in wat boter, ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn.
  • 7 Doe de appelmoes in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de puree over, strijk er ribbeltjes in met een vork, dit zorgt voor een krokant aardappelkorstje.
  • 8 Duw de gebakken worstjes lukraak in de puree.
  • 9 Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Worst met appelmoes en puree (WAP) is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept