1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet af. Schil de appelen en snij in kwartjes. Stoof ze aan in een beetje boter.
2 Voeg een bodempje water en wat citroensap toe. Strooi er een zakje vanillesuiker en nog 2 el suiker over. Laat onder deksel op een zacht vuur tot moes koken (10 à 12 minuten), roer regelmatig om.
3 Maak een smeuïge puree van de gekookte aardappelen, breng op smaak met boter, melk, peper en zout en nootmuskaat.
4 Verwarm de oven voor op 180°C.
5 Draai de worsten in de helft op, zo krijg je kleinere worstjes en snij het velletje door.
6 Bak de braadworsten in wat boter, ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn.
7 Doe de appelmoes in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de puree over, strijk er ribbeltjes in met een vork, dit zorgt voor een krokant aardappelkorstje.
8 Duw de gebakken worstjes lukraak in de puree.
9 Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Worst met appelmoes en puree (WAP) is een recept van Libelle Lekker