Zoek
Pretzeldogs
12
105 min
Libelle Lekker
Lunchgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 worsten ((knack))
500 g bloem ( extra om te kneden)
7 g gedroogde gist
50 g bakpoeder
1 el suiker
25 g zachte boter
1 kl zout
2 eieren ( 1 eidooier)
grof zeezout
Bereiding
1
Meng de bloem met de gist, bakpoeder en suiker.
2
Voeg geleidelijk 250 ml lauw water, de boter en de eieren toe. Voeg als laatste het zout toe en kneed goed door tot een elastisch deeg.
3
Zodra het deeg tot een bal gevormd is, kun je het nog wat extra kneden.
4
Vet een kom in met een laagje olie, leg er de deegbal in en dek af met plasticfolie. Laat op een tochtvrije en warme plek 45 minuten rijzen.
5
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze uit tot een lang lint.
6
Draai elk lint rond een hotdog en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
7
Dek terug af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.
8
Verwarm intussen de oven voor op 190°C.
9
Klop de eidooier los met een vork en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee. Strooi er het grof zout over. 1
0
Zet de broodjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Lekker met mosterd of ketchup.
Pretzeldogs is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker