Pretzeldogs

12
105 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1  Meng de bloem met de gist, bakpoeder en suiker.
  • 2 Voeg geleidelijk 250 ml lauw water, de boter en de eieren toe. Voeg als laatste het zout toe en kneed goed door tot een elastisch deeg.
  • 3 Zodra het deeg tot een bal gevormd is, kun je het nog wat extra kneden.
  • 4 Vet een kom in met een laagje olie, leg er de deegbal in en dek af met plasticfolie. Laat op een tochtvrije en warme plek 45 minuten rijzen.
  • 5 Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze uit tot een lang lint.
  • 6 Draai elk lint rond een hotdog en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  • 7 Dek terug af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.
  • 8 Verwarm intussen de oven voor op 190°C.
  • 9 Klop de eidooier los met een vork en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee. Strooi er het grof zout over. 1
  • 0 Zet de broodjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Lekker met mosterd of ketchup.

Pretzeldogs is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker