Pancakes met butterscotch en bosbessen

32
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met bakpoeder, suiker en een snuifje zout in een kom (of gebruik de keukenrobot). Voeg eerst de gesmolten boter en de losgeklopte eieren toe. Giet er dan de melk bij en klop tot een luchtig beslag.
  • 2 Smelt voor de butterscotch de boter met de bruine suiker in een steelpannetje, gedurende ongeveer 4 minuten. Voeg de room toe en roer tot een gladde crème. Neem van het vuur, voeg vanille-extract en een snuifje zout toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 3 Bak kleine pannenkoeken met een doorsnede van 8 tot 10 cm in een pan met wat boter. Keer ze om zodra de luchtbelletjes opengaan en het deeg droger wordt. Bak de andere kant nog een minuutje. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.
  • 4 Serveer met blauwe bessen en butterscotch.

Pancakes met butterscotch en bosbessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt met bosbessen
10 min Gebak
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

American pancake burgers
30 min-
Bekijk recept
Amerikaanse pancakes
15 min
Bekijk recept
Pancakes met zout en zoet beleg
Bekijk recept
Amerikaanse kokospannenkoekjes met ananas en chocoladesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept