Gegrilde kip met walnoten en pastasalade

4
140 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de uien voor de marinade. Doe ze samen met het gember-, komijn- en kaneelpoeder, peper en zout, het citroensap en de olijfolie in een grote kom. Leg er de stukken kip in en laat minstens 1 uur - het liefst een nacht - marineren in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken kip in een ovenschaal en giet er de marinade over. Bak 30 minuten in de oven.
  • 3 Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Spoel de rucola, radijzen, peterselie en munt. Halveer de abrikozen en radijzen. Hak de peterselie en munt fijn. Meng de pasta met de abrikozen, radijzen, gahakte kruiden, rucola en pompoenpitten. Kruid met peper en zout.
  • 4 Hak de walnoten grof. Meng de gehakte noten met de honing en 4 eetlepels water. Lepel over de kip en bak nog 5 à 10 minuten verder, tot de notenlaag goudbruin en krokant is. Serveer de kip met de pastasalade.

Gegrilde kip met walnoten en pastasalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met tonijn
25 min
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met wilde roze zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept