Tomatensoep met bladerdeegstengels

4
45 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het vel bladerdeeg open. Bestrijk met een laagje pesto, bestrooi met de parmezaan. Snij met een pizzaroller in reepjes van 2 cm breed. Neem de uiteinden van een reepje vast en draai het deeg op. Leg ze ver genoeg uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met losgeklopt ei en bak 10 à 15 minuten, tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is. Laat afkoelen, al zijn ze lauw ook lekker.
  • 2 Maak de soep. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappel, snij in stukjes.
  • 3 Stoof de ui en knoflook glazig in een soeppan met olie. Voeg de aardappel toe, stoof even mee. Doe er de verse tomaten, de tomaten uit blik en de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen tot alle groenten zacht zijn.
  • 4 Mix de soep, doe er een scheutje room bij. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
  • 5 Verdeel de soep over kommen, werk af met basilicum, eventueel nog een scheutje room. Geef er de bladerdeegstengels bij.

Tomatensoep met bladerdeegstengels is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegstengels
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knorr Groenteweelde soep met Beaufortkaas
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho met komkommersorbet
40 min
Bekijk recept
Voorjaarssoep Met Asperges
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept