IJstaart met advocaat en meringue

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de dooiers met de suiker en vanillesuiker tot een witschuimige massa. Klop de room stijf. Klop de eiwitten stijf in een andere maatbeker.
  • 2 Spatel eerst de advocaat door de eiercrème en meng er de room door. Spatel er daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door. Verkruimel de meringue.
  • 3 Leg op de bodem van een langwerpige rechthoekige pot eerst wat plasticfolie. Zorg ervoor dat de folie groot genoeg is om de ijstaart te bedekken. Leg eerst een laag amandelbrood. Daarna een laagje van de advocaatvulling en strooi daar een dun laagje meringuekruimels over.
  • 4 Herhaal de laagjes, koekjes, advocaatvulling en meringue tot de pot vol is. Hak de pistachenootjes en strooi ze als afwerking op de ijstaart. Laat de ijstaart afgedekt met de plasticfolie invriezen. Haal 15 minuten voor het aansnijden uit de diepvries.

IJstaart met advocaat en meringue is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept

Frambozen-ijstaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootijstaart
280 min- Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer - Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept