Eend à l'orange op toast

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een pan die in de oven kan en bak de eendenborsten op de velkant 8 à 10 minuten, zonder vetstof. Giet het vet uit de pan. Kruid de eendenborsten met peper en zout. Draai ze om en bak ze nog 2 à 3 minuten aan de andere kant. Kruid ook die kant met peper en zout en zet ze nog 4 à 6 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 10 mintuen rusten onder aluminiumfolie.
  • 2 Verwarm de suiker met de azijn tot de suiker opgelost is. Rasp er de schil van de sinaasappel bij. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Doe ze met de triple sec bij de siroop. Breng aan de kook en laat 5 à 6 minuten zachtjes inkoken.
  • 3 Rooster het brood en leg op elk bord een toastje.
  • 4 Snij de eendenborst in plakken en verdeel ze over de toast. Lepel er de saus over.

Eend à l'orange op toast is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisjokkenpuree met munt
10 min Snack
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept