Sint-jakobsvruchten met eendenborst

4
25 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop voor de dressing 2 eetlepels olijfolie op met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Spoel de rucola en laat uitlekken. Scheur grote blaadjes in twee. Snij de tomaatjes in stukken. Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.
  • 3 Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Wikkel ze in een sneetje eendenborst. Maak vast met een cocktailprikker.
  • 4 Verhit olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de sint-jakobsvruchten ongeveer 1 minuut per kant, naargelang de dikte. Laat ze drogen op keukenpapier.
  • 5 Maak een salade van de rucola en de tomaatjes. Besprenkel met dressing. Verdeel over 8 kommetjes en bestrooi met pijnboompitten. Leg er een sint-jakobsvrucht op. Besprenkel met balsamicoazijn en werk af met fleur de sel.

Sint-jakobsvruchten met eendenborst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept