Kippenbouten met tomatensalsa

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de salsa. Snij de tomaten in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Snipper de chilipeper zonder zaadjes fijn. Spoel en hak de peterselie. Meng alle ingrediënten met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.
  • 2 Verhit wat olijfolie in een braadpan en kleur de kippenbouten rondom aan. Neem ze uit de pan en zet even opzij.
  • 3 Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze aan in het braadvet van de kip. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met tijm, cayennepeper, kerriepoeder, peper en zout.
  • 4 Schenk er de wijn en bouillon bij en roer om. Leg de kip bij in de pan. Laat afgedekt ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.
  • 5 Serveer de kip met de tomatensalsa en werk af met nog wat extra peterselie.

Kippenbouten met tomatensalsa is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-havermoutpannenkoekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept