Gegratineerde ratatouille

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • 2 Spoel de courgettes en aubergines, snij ze in hapklare stukken. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in stukken. Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Pel de knoflook en de ui en hak ze fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
  • 3 Meng de blokjes courgette, aubergine en paprika met de knoflook en de ui en doe ze in de ovenschaal. Kruid met peper en zout, overgiet met de wijn en leg er de plakjes tomaat over. Kruid nog een keertje met peper en zout.
  • 4 Snij de korsten van het brood en hak het kruim fijn. Meng het met de tijmblaadjes en de parmezaan en verdeel over de plakjes tomaat.
  • 5 Zet een halfuurtje in de oven, tot er een mooi bruin korstje op komt. Serveer meteen.

Gegratineerde ratatouille is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne met ratatouille
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept