Gepocheerde eieren met ham

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem een hoge kookpot, vul voor 3/4 met water en breng aan de kook. Voeg de azijn toe.
  • 2 Breek elk ei apart in een koffiekop. Zorg dat de dooier heel blijft.
  • 3 Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel in het water tot er een draaikolk ontstaat. Giet het eerste ei in het midden van de pot zacht kolkend water. Door de draaibeweging van het water zal het eiwit mooi rond de eidooier komen te zitten. Na 2 tot 3 minuten is het ei klaar. Haal het gepocheerde ei voorzichtig met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere eieren. Doe maximaal 2 eieren tegelijk in de pan.
  • 4 Maak de waterkers schoon, haal de blaadjes van de takjes. Verdeel over vier borden. Leg op elk bord twee plakjes beenham en twee gepocheerde eieren. Kruid met peper en zout en serveer meteen.

Gepocheerde eieren met ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept