1 Pel de scampi's tot het staartje en maak ze schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak het chilipepertje schoon, verwijder de zaadjes en snipper het fijn.
2 Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ansjovisfilets toe en roer tot ze smelten. Voeg de chilipeper en de knoflook toe en roerbak 1 tot 2 minuten. Schenk de wijn bij in de pan en laat de alcohol verdampen. Roer er de tomatenpuree door.
3 Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe. Kruid met oregano, peper en zout. Laat op matig vuur ongeveer 20 min. sudderen.
4 Kruid de scampi's met peper en zout, en bak ze op hoog vuur. Zet de afzuigkap uit.Voeg de cognac toe en flambeer.
5 Schep de scampi's door de tomatensaus en laat nog even sudderen. Breng op smaak met citroensap. Kruid met peper en zout. Werk af met peterselie.