Aspergesalade met ham en ei

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges, breek er de harde uiteinden af en snij in stukken. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Spoel met koud water en laat uitlekken.
  • 2 Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat afkoelen. Pel en halveer ze.
  • 3 Roer voor de dressing de mayonaise glad met de yoghurt. Meng de kruiden erdoor. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht van de asperges toe.
  • 4 Spoel de sla en zwier droog. Scheur de blaadjes in stukken. Snij de lente-uien in ringen. Hak de gedroogde tomaatjes grof. Snij de artisjokharten in partjes. Snij ook de ham in stukken.
  • 5 Maak een salade van de sla met de asperges, de artisjokken, de tomaatjes, de ham en de eieren. Lepel wat dressing over de salade en bestrooi met lente-ui. 

Aspergesalade met ham en ei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Aziatische aspergesalade
30 min-
Bekijk recept
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met serranoham en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met St. Jakobsschelpen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept