Griekse salade in een bokaal

1
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de tomaatjes, de komkommer en de paprika. Snij de tomaatjes in vieren (of in de helft, als het kleintjes zijn). Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een koffielepel de zaadjes en snij 'm in plakjes. Snij de paprika in reepjes. Spoel de sla, snij 'm in brede repen. Verkruimel de feta. Pel de ui, halveer 'm en snij in fijne reepjes.
  • 2 Maak de dressing. Roer de Griekse yoghurt los met een scheutje olijfolie en breng op smaak met citroensap, oregano, peper en zout naar smaak.
  • 3 Doe onderaan in een glazen weckpot de dressing. Doe er dan de verschillende ingrediënten in laagjes in: de hardste (hier de olijven) onderaan, de zachtste (de sla) bovenaan.
  • 4 Sluit de bokaal en bewaar tot gebruik in de koelkast. Zorg ervoor dat de pot goed rechtop blijft staan (onderweg naar het werk bijvoorbeeld), zodat de dressing onderaan blijft zitten. Daardoor blijven de andere ingrediënten lekker knapperig. Tijd om te eten? Maak de bokaal leeg op een bord: de dressing zal zich mengen met de rest van de ingrediënten en je lunch is meteen klaar.

Griekse salade in een bokaal is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept