Quinoasalade met kip

8
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de quinoa zoals op de verpakking vermeld. Doe er de laatste 5 minuten de rozijnen bij en laat ze mee sudderen. Giet af en laat afkoelen.
  • 2 Stoom de kipfilets gaar (of pocheer ze in wat kippenbouillon). Laat afkoelen. Scheur de kip in stukjes.
  • 3 Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Pel de ui, halveer ‘m en snij ‘m in halve ringen. Verwijder het loof en het worteltje van de radijzen, snij ze in partjes. Snij de komkommer in blokjes.
  • 4 Meng alle groenten en gehakte kruiden in een kom en doe er de quinoa en de kip bij. Kruid met peper en zout en schep goed om.
  • 5 Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een potje, draai er het deksel op en schud goed. Maak de salade aan met de vinaigrette en werk af met muntblaadjes en de amandelschilfers.

Quinoasalade met kip is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met feta & tuinbonen
Bekijk recept