Paprikasoep met mascarpone en pesto

8
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, hak ‘m grof. Spoel de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in stukken.
  • 2 Verhit wat olijfolie in een soeppan en stoof de ui, knoflook en paprika’s glazig. Doe er de tijmblaadjes bij en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
  • 3 Haal de pan van het vuur, doe de mascarpone bij de soep en mix ze goed fijn. Laat niet meer koken! Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Roer net voor het serveren de rode pesto door de soep en garneer met blaadjes basilicum en eventueel nog wat extra pesto.

Paprikasoep met mascarpone en pesto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met aubergine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep
Bekijk recept
Romige paprikasoep met tilapia
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept