Pompoensoep met feta

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij ‘m in grove stukken. Leg ze op een bakplaat met de ongepelde teentjes knoflook. Verdeel er olijfolie, chilivlokken en honing over. Zet 30 minuten in de oven.
  • 2 Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen op een bord.
  • 3 Breng de bouillon aan de kook. Doe er de helft van de blokjes pompoen bij en mix fijn. Kruid met peper en zout.
  • 4 Neem de teentjes knoflook weg en doe de rest van de pompoenblokjes bij de soep. Verkruimel de feta.
  • 5 Verdeel de soep over borden of kommen en werk af met de verkruimelde feta en pompoenpitten. Rist de blaadjes van de koriander of peterselie en strooi over de soep.

Pompoensoep met feta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept