Klassieke chocoladetruffels

8
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie. Laat 'm niet warmer worden dan 40°C.
  • 2 Klop de boter op met de fondantsuiker, met de mixer of in de keukenrobot.
  • 3 Voeg de gesmolten chocolade toe en klop nog even verder tot alles goed gemengd is. Roer er eventueel ook een smaakmaker door.
  • 4 Doe het mengsel in een spuitzak met effen spuitmond en spuit rondjes of lijntjes van 3 cm lang op een bakplaat met bakpapier. Laat opstijven in de koelkast.
  • 5 Smelt de chocolade voor de afwerking au bain-marie. Laat 'm niet warmer worden dan 45°C en vervolgens weer afkoelen tot 29°C voor witte chocolade, 30°C voor melkchocolade en 31°C voor pure chocolade. Prik de truffels op een fonduevorkje en haal ze door de gesmolten chocolade en vervolgens door de chocoladekrullen, koekkruimels of amandelschilfers. Laat opstijven.

Klassieke chocoladetruffels is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetruffels
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete chocoladetruffels Zoete chocoladetruffels
20 min -
Bekijk recept
Witte chocoladetruffels
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffels
60 min-
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept