1 Smelt de chocolade au bain-marie. Laat 'm niet warmer worden dan 40°C.
2 Klop de boter op met de fondantsuiker, met de mixer of in de keukenrobot.
3 Voeg de gesmolten chocolade toe en klop nog even verder tot alles goed gemengd is. Roer er eventueel ook een smaakmaker door.
4 Doe het mengsel in een spuitzak met effen spuitmond en spuit rondjes of lijntjes van 3 cm lang op een bakplaat met bakpapier. Laat opstijven in de koelkast.
5 Smelt de chocolade voor de afwerking au bain-marie. Laat 'm niet warmer worden dan 45°C en vervolgens weer afkoelen tot 29°C voor witte chocolade, 30°C voor melkchocolade en 31°C voor pure chocolade. Prik de truffels op een fonduevorkje en haal ze door de gesmolten chocolade en vervolgens door de chocoladekrullen, koekkruimels of amandelschilfers. Laat opstijven.
Klassieke chocoladetruffels is een recept van Libelle Lekker