Gevuld kalkoengebraad met archiducsaus en kroketjes

6
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Snij het gebraad open tot een grote lap of vraag aan de slager om het te doen.
  • 2 Snij de helft van de champignons fijn. Stoof de knoflook enkele seconden aan in wat boter. Voeg de prei toe en stoof 5 minuten mee. Doe de champignons erbij en stoof nog 5 à 10 minuten, tot al het vocht verdampt is. Haal van het vuur en voeg het broodkruim, de parmezaan en de helft van de gehakte kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
  • 3 Meng de rest van de gehakte kruiden met 1 el boter. Bestrijk de binnenkant van het gebraad met de helft van de kruidenboter, beleg met het prei-champignonmengsel en plooi toe. Bind toe met keukentouw. Wrijf de kalkoen in met de rest van de kruidenboter en leg in een ovenschaal. Bak 1,5 uur in de oven, tot het vlees een kerntemperatuur van 75°C heeft. 
  • 4 Haal uit de oven, laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. 
  • 5 Deglaceer de schaal met cognac, roer de aanbaksels los en hou apart. Snij de rest van de champignons in plakjes. Stoof aan in wat boter. Doe er de room, het fondpoeder en het gezeefde braadvocht bij. Laat inkoken en kruid met peper en zout. Snij de kalkoen in plakken en serveer met kroketten en de saus.
  • 6 Lekker met boontjes in een spekjasje.

Gevuld kalkoengebraad met archiducsaus en kroketjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelkroketjes met koolsla
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Spaanse kipkroketjes met rauwe ham
35 min Snack
Bekijk recept
Mosselkroketten met gefrituurde selderblaadjes
Voorgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept