Sushi

8
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst 20 minuten in 1,5 dl water, samen met de gember. Hij moet kleverig, maar niet papperig zijn. Meng de azijn met de suiker en het zout en schep door de rijst. Laat afkoelen.
  • 2 Leg een vel nori op een sushimatje en schep midden op het vel een laag sushirijst. Laat aan beide kanten 2 cm nori vrij.
  • 3 Verdeel de helft van de zalm, komkommer en lente-ui over de rijst en spuit er een dun lijntje wasabi bovenop. Wees niet te kwistig: het is straf spul.
  • 4 Rol de sushi op met behulp van het sushimatje en snij de rol met een scherp mes in 4 stukken. Herhaal met het tweede stuk nori.

Sushi is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept