Pink ombré cake

10
0 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop 400 g boter en de suiker romig. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • 2 Voeg één voor één de eieren toe en schenk de karnemelk erbij. Meng het bakpoeder met 220 g bloem en het maïszetmeel en zeef het mengsel boven het botermengsel.Roer kort door elkaar. Voeg dan het vanille-extract toe.
  • 3 Verdeel het beslag in 4 gelijke porties en kleur ze van lichtroze tot donkerroze.
  • 4 Verwarm de oven voor op 175°. Vet beide bakvormen in en bestuif ze met bloem.
  • 5 Doe in elke springvorm een portie beslag en strijk glad.
  • 6 Laat beide vormen 25 minuten bakken.
  • 7 Laat de taartdelen enkele minuten afkoelen in de vorm om ze nadien op een rooster te ontvormen en verder te laten afkoelen.
  • 8 Vet beide springvormen opnieuw in en bestuif ze met bloem. Bak nu de 2 overgebleven porties beslag.
  • 9 Meng met een lepel de rest van de zachte boter met de poedersuiker tot een korrelig geheel. Mix dit dan tot een luchtige crème. 1
  • 0 Voeg enkele druppels vanille-extract toe voor de smaak en enkele lepels room tot je de perfecte luchtigheid krijgt. 1
  • 1 Verdeel de aardbeiengelei samen met een heel dun laagje glazuur op de taartbodems en stapel ze op elkaar, beginnende met de donkerste kleur en eindigend met de lichtste. Zet de taart nadien in de koelkast. 1
  • 2 Breng na een uur een dunne laag glazuur aan op de hele taart om de kruimels vast te zetten. Breng dan de rest van het glazuur aan met de spuitzak.

Pink ombré cake is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met gehakt en rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde peren met geitenkaas
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin & makkelijke perentaartjes
1 uur- Gebak
Bekijk recept